EEN PRACHTIGE OPMAAT VOOR EEN EUROPASHOW

Koningin Maxima was er enthousiast over! Ga een paar eeuwen terug in de tijd.
Zie onder andere de Nederlandse Uilebaard, het Nederlandse Baardkuifhoen, Hollandse Kuifhoen zwart witkuif.

Tot en met 17 september heeft het Dordrechts Museum een bijzondere tentoonstelling. Er is een groot overzicht van werken van de dierenschilder Aert Schouman. Schouman leefde van 1710 tot 1792.
U ziet tijdens uw bezoek van mussen tot de meest exotische vogels, andere dieren en ook kippen. Als u de prachtige werken bekijkt komt u bijvoorbeeld ook cavia’s, soorten eenden en fazanten tegen. U kunt zelfs een complete nagebouwde kamer met behangselschilderijen zien die afkomstig zijn van paleis Huis ten Bosch.
In de winkel van het museum kunt u voor bijna dertig euro een fors boek kopen met veel informatie en afbeeldingen. Eigenlijk een koopje! Bij de hoenders ziet u daarin soms vreemde benamingen. Zo wordt een witte Nederlandse Uilebaard een bankivahoen genoemd.
Maar…niet getreurd. U weet beter.

Piet Kroon

Europashow voor alle Nederlandse kippenrassen.

Van 1 tot en met 3 december dit jaar wordt er een Europashow voor Nederlandse kippenrassen gehouden. Deze manifestatie vindt plaats op het voormalige vliegveld Twente. Er komen deelnemers uit meerdere landen met hun Barnevelders, Uilebaarden, Hollandse Krielen enz. enz. Er zal ook een eierkeuring plaatsvinden. Zie: www.europashow.nl