Lekker ei van eigen kip

Pas drie dagen na de leg ontwikkelt een ei zijn volledige smaak. Bovendien is een vers ei nauwelijks te pellen omdat het schaalvlies dan nog zeer dicht tegen de binnenkant van de schaal ligt. Tip: schrijf met een zacht potlood de legdatum van het ei op de schaal. Bewaar de eieren op een koele plek buiten de koelkast. Eierschalen zijn poreus en eieren kunnen daardoor in de koelkast uitdrogen of gemakkelijk de geur van andere producten opnemen. Drie tot tien dagen na het leggen smaken de eieren het best en pellen ze het gemakkelijkst.

 

GARVO – voer naar mijn hart

Voer naar mijn hart geeft antwoord op de groeiende vraag naar verantwoord voer voor alle dieren. Steeds meer mensen gaan bewust met gezondheid om. Dat past bij ons doel om voor elk dier voer te leveren, dat afgestemd is op hun behoeften en daarmee bijdraagt aan hun gezondheid, vitaliteit en levenslust. Met voer naar mijn hart genieten dieren en hun baasjes meer van elkaar en van het leven.

Heb je een of meer kippen rond het huis, of ga je met sierrassen naar tentoonstellingen? Garvo heeft een uitgekiende reeks producten om elke kip optimaal gezond en sterk te houden. Het is dus beslist de moeite waard om een kijkje te nemen in ons uitgebreide assortiment! Garvo heeft voor elke kippenhouder voer dat bij z’n kippen past. Zo zijn er (hoogwaardige) kippenvoeders voor wie graag wat (scharrel)kippen houdt voor de gezelligheid en een lekker eitje, én uitgekiende (premium)voeders voor fokkers van sierkippen.

Garvo heeft ook granenmengsels, eventueel aangevuld met eiwit- en mineralenrijke korrels en eventueel kippengrit. De alfamixen en het kippensnoep zijn bijvoorbeeld uitstekend geschikt om kippen gezond te voeren, handtam te maken of te trakteren.